Styling på Koldinghus

KREATIV KUNSTNER PÅ JOB!

Ja tak til kreativitet og læring på nye måder…

Hvem skulle tro at datidens konger og dronninger er så spændende. Bag hver kongelig person gemmer sig fortællinger for det nysgerrige øre.

Jeg tager jer med på en rundtour af de billeder vi skød, da vi kreerede Sophie Amalie Reventlow som også pryder et flot forsidefoto for udstillingen af Kongerækken på Kolding Hus med Jim Lyngvild. Er hun ikke smuk?

 

Hvordan foregår en dag med billedtagning?

På dette shoot havde jeg ikke kendskab til modellerne inden optagelserne. De var booket ind af Jim Lyngvild og udvalgt særligt til at visualisere en historisk kongelig person. Jeg møder altså først modellen på dagen. Inden da har jeg modtaget en agenda for styling, tidsstyring og hvad der skal foregå på slottet.

For mig er det altid spændende at møde modellen, fordi det er på hende, jeg skal udføre mit job og lave forandringen. Hun kan være det bedste lærred at modellere på, og det kan være jeg skal bruge mere krudt på at frembringe hårstylingen og looket. Så derfor er hurtighed, kreativitet og øvelse den magi en stylist udfører på jobbet hver dag.

De makeupartister, jeg kender, og som jeg henter inspiration fra, har kreativitet som en livsstil. At skabe looks, farver, stemninger og opsætninger er en kreatørs DNA.

Min model, der skal blive til Sofie Amalie Reventlow, er smuk og modellerbar og hendes look tager halvanden time at lave. Hendes diadem, som kan ses på fotoet, er virkelig tungt, og det skal sidde fast i hårstylingen. Stylingen er altid et samarbejde mellem stylist og model. Vi skaber noget sammen og jeg vil altid have min model med i processen, og fortælle hende hvad jeg gør. Skaber du en god relation til din model og giver en god og tryg oplevelse for hende, vælger hun også dig næste gang.

 

August 2020